top of page
Keresés
  • Szerző képePromethean Hungary

Miért válasszam a ClassFlow szoftvert?

Frissítve: 2018. jún. 1.

A ClassFlow egy felhő alapú digitális oktatási keretrendszer, amely ingyenesen elérhető interaktív tanórákat és önállóan létrehozható saját tanórák elkészítését kínálja a tanároknak világszerte. De mit is jelent ez a gyakorlatban?
A ClassFlow lényegében egy táblafüggetlen rendszer, amely bármilyen eszközön képes működni. Segítségével számtalan ingyenes tananyag elérhetővé válik a világ bármely tájáról, illetve egy helyen megtalálható minden saját magunk által szerkesztett tananyag és óravázlat is. Az előre elkészített tananyagokból lehetőség van részeket átemelni saját anyagainkba vagy teljesen új leckéket alkotni. Képek, videók, animációk és korábbi prezentációk mind felhasználhatóak a tananyag készítés során, melyek a későbbiekben is visszakereshetőek és újra használhatóak lesznek. Ezeknek az anyagoknak a segítségével, látványos, figyelem központú, érdekes digitális tanórákon vehetnek részt a diákok.


“Tanár és diák a virtuális térben együtt éri el, hogy a tanulás ne csak kötelező feladat, hanem élmény is legyen.”

A ClassFlow használatának elsajátítása egyszerű, melyet képzett trénerek segítségével ismernek el a tanárok. A képzés során lehetőség nyílik a szoftver kínálta funkciók megtanulására és későbbi, készség szintű használatára is. Az oktatáson segítséget kínál a ClassFlow felhasználói kézikönyv, amely az alapoktól indulva vezeti be a tanárokat a digitális tanóra készítés világába.


Miért jó a gyerekeknek?


Egy ClassFlow-ban készített tanóra teljesen más, mint a hagyományos óra, mégis szisztematikusan és alaposan dolgozható fel vele az aktuális tananyag. A diákok játékosan, a saját szintjűknek megfelelő feladatokon keresztül ismerik meg az anyagot és észrevétlenül tanulják meg azt, már a tanórák során. Legyen szó képfelismerő vagy szókirakó feladatokról, párosításos gyakorlatokról, a játék közelebb hozza a tanulást a gyerekekhez, ezáltal egy szórakoztató élménnyé válik egy történelem vagy egy angol óra is. A rendszeren keresztül a tanár és a diák az órát követően is kapcsolatban tud maradni. A házi feladatok kiküldhetőek online és a gyerekek otthon, a saját eszközeiken is megoldhatják azokat. A kész leckét visszaküldve a tanárnak, lehetőség van az azonnali visszajelzésre is.


A digitális tanórák a mai gyerekek világához sokkal közelebb állnak, mint a hagyományos társaik. Számukra a digitalizáció teljesen természetes, a mindennapjaik részét képezi. Ha az iskolában is már hasonló módon tanulhatnak, nem csak jobban megszeretik az iskolai kötelező feladatokat, de ők maguk is aktív részvétellel és nagyobb elszántsággal vesznek részt a közös munkában. Az pedig a tanár számára is előnyt jelent, ha a diákjai szívesen ülnek az órákon és figyelmükkel tisztelik meg a tanárt, akitől új és érdekes dolgokat tanulhatnak a digitális környezetben.

284 megtekintés0 hozzászólás

コメント


bottom of page